Komkommer- en Courgettesoep
Voor ±4 kommen
Bereiding: ongeveer 20 minuten
- Snijd de ui in stukjes en de courgette en komkommer in blokjes. Courgette en komkommer hoef je niet te schillen.
- Zet een grote (soep-)pan op laag vuur. Verhit de olie en fruit de ui in 2 minuten op laag vuur goudgeel.
- Voeg de blokjes courgette en komkommer toe en roer om, doe het deksel op de pan en smoor voor ± 5 minuten.
- Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook, zet zacht en laat ± 5 minuten door koken. Laat wat afkoelen en pureer met de staafmixer
- Voeg de (kokos-)yoghurt toe. Kokos is wat zachter, zoeter en milder. Gewone yoghurt geeft het een wat meer frisse en zurige smaak. Breng verder op smaak met zout en peper.
Tip: lekker met zuurdesembrood of roggebrood met roomboter en/of kaas. Bestrooi evt. nog met tuinkers en/of zalmsnippers
Eet Smakelijk, Marthe
Het recept is ook voor je uitgeschreven op een receptenkaart. Dat kun je hier downloaden ✨