Komkommer- en Courgettesoep

 Voor ±4 kommen 

Bereiding: ongeveer 20 minuten 

  1. Snijd de ui in stukjes en de courgette en komkommer in blokjes. Courgette en komkommer hoef je niet te schillen.
  2. Zet een grote (soep-)pan op laag vuur. Verhit de olie en fruit de ui in 2 minuten op laag vuur goudgeel.
  3. Voeg de blokjes courgette en komkommer toe en roer om, doe het deksel op de pan en smoor voor ± 5 minuten.
  4. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook, zet zacht en laat ± 5 minuten door koken. Laat wat afkoelen en pureer met de staafmixer
  5. Voeg de (kokos-)yoghurt toe. Kokos is wat zachter, zoeter en milder. Gewone yoghurt geeft het een wat meer frisse en zurige smaak. Breng verder op smaak met zout en peper.


Tip: lekker met zuurdesembrood of roggebrood met roomboter en/of kaas. Bestrooi evt. nog met tuinkers en/of zalmsnippers 

Eet Smakelijk, Marthe 

Komkommer en courgettesoep van Marthe van der Linden, NATUURlijk Gezond met Marthe
recept voor komkommer en courgette soep van Marthe van der Linden

Het recept is ook voor je uitgeschreven op een receptenkaart. Dat kun je hier downloaden ✨