Glutenvrije vegetarische spinazietaart, recept van natuurvoedingskok Marthe van der Linden

Glutenvrije vegetarische spinazietaart

Ingrediënten 

  • glutenvrij deeg *
  •  450 gram diepvriesspinazie 
  •  1 ui 
  •  1 eetl. Koolzaadolie 
  •  zout, peper 
  •  3 eieren 
  •  2 eetl. Pijnboompitten 
  •  1 eetl. Majoraan 
  •  2 eetl. Zongedroogde tomaat 
  •  125 gram feta 

*Smakelijk glutenvrij deeg is verkrijgbaar in het diepvriesvak van de meeste supermarkten. Maar je kunt ook vrij eenvoudig zelf een deeg maken van 125 gram boekweitmeel, wat zout, 60 gram koud boter in blokjes, wat eetlepels koud water. Kneed alles tot een soepel deeg en zet tot gebruik in de koelkast.

Voor 8 stukken

Bereiding: ongeveer 20 minuten
Oventijd: ongeveer 30 minuten

  1. Vet een taartvorm in van 26 cm Ø en bekleed met het deeg met een opstaand randje.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C
  3. Snijd de ui in stukjes. Verwarm de olie in een pan en bak de ui goudbruin. 
  4. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met zout en peper en de majoraan.
  5. Schep de eieren, de pijnboompitten en de tomaatstukjes door het spinaziemengsel en giet in de taartvorm.
  6. Verkruimel de feta erboven en bak de taart zo’n 30 minuten. Check even na 20 minuten want de ene oven is de andere niet;-)  


 Lekker als lunch of diner met een groene salade met appel en noten. 

A Natural Way Of Living Community 

Word ook lid van de 'A Natural Way Of Living Community' waar volop tips, recepten en workshops worden gegeven.
Je bent al lid voor € 29,95 per jaar.
 

A Natural Way Of Living Community van natuurvoedingskok en leefstijlconsulent Marthe van der Linden